Borger

Nationaldag 2022: Se billeder fra Nuuk

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Selvom vejret i Nuuk ikke var det bedste, var mange Nuuk-borgere mødt til arrangementerne på Kolonihavnen – Nuutoqaq.

Fejringen begyndte med procession, fra Rådhuset til Kolonihavnen. Traditionen tro er det repræsentanter for byens foreninger der var fanebærer i optoget.  Da de ankom til Kolonihavnen, blev de budt velkommen af flere hundrede borgere og ikke mindst af koret Uummatip Nipaa, der sang sangen Nunarput Erfalasorlu.

Kl. 08.00 blev sælfangstkonkurrencen skudt i gang med kanonsalutering fra Selvstyret og Arktisk Kommando. Vinderen blev Jens Karl Enoksen, Amos Hansen blev nummer to mens Malik Jeremiassen fik tredjepladsen

Efter sælfangstkonkurrencen blev skudt i gang, holdte borgmester Avaaraq Olsen sin første tale til som borgmester. Og da borgmesteren er færdig med sin tale fik hun hjælp af cirka 15 børn til at lave verdens største paggaa, her var det børnene der kastede slik.

Kittat fylder 40 år i år, og det blev markeret ved et arrangement på Kolonihavnen. Borgmester Avaaraq Olsen skar det første styk kage, der var også en konkurrence i sælskindsskrabning.

Se billeder her: