Borger

Slut med at vente ude: Brugt container bliver til venterum ved Tidevandstrappen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Mange indbyggere i Nuuk har sat deres ben på Tidevandstrappen for at vente på en båd. Det kan have været en kold eller regnfuld fornøjelse, men det bliver det ikke længere. Sikuki Nuuk Harbour og Kommuneqarfik Sermersooq har nemlig i fællesskab sørget for, at en ombygget container giver ly, varme – og strøm, mens man venter.

Efter et langt liv på de syv verdenshave, har en container fundet et nyt formål og permanent opholdssted ved Tidevandstrappen. Containeren er nu omdannet til et opvarmet venterum med USB og strømudtag for opladning, som passagerer på de mindre både kan benytte sig af, mens de venter på havnen.

Alle kender til de uforudsigeligheder, som vejret kan skabe i Grønland, og selv en kortere ventetid ved Tidevandstrappen kan føles meget lang, hvis regnen, blæsten og/eller kulden er til stede. Det behøver man ikke længere bekymre sig om, efter den ombyggede container er blevet taget i brug som venterum.

”Vi er glade for, at man fra kommunens og havnens side lytter til erhvervslivet og forbedrer infrastrukturen, som med etableringen af det nye venterum. Det betyder jo, at vores kunder undgår at komme til at fryse og dermed får en bedre oplevelse” siger Anders Lykke Laursen fra Nuuk Water Taxi.

Interiøret er lavet af genbrugsmaterialer, og udvendigt er containeren belagt med varmebehandlet træ, som ikke kræver vedligehold ligesom solceller på taget driver belysningen. Træet er derudover FSC-certificeret og svanemærket.

Venterummet er ikke kun til gavn for passagerer, der venter på at komme af sted, men også dem, der lægger til. Hvis man for eksempel kommer i land med en flad mobil, kan man få strøm i venterummet og ringe efter en taxa – mens man venter i ly for vind og vejr.