Borger

Billeder af Nuuk sejler verden rundt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I slutningen af sidste år fik Kommuneqarfik Sermersooq en anderledes forespørgsel, om billeder der skulle sejle verden rundt på et Mærsk-skib.

Henvendelsen kom fra skibsfører Marius C. Costea, der på daværende tidspunkt var i Shanghai, hvor han skulle overtage et nyt skibsfartøj – et containerskib ved navn Nuuk Mærsk.

“Vi er på samme tid beærede og glade for, at vores skib deler navn med jeres smukke by,” fortalte Marius, da han kontaktede Kommuneqarfik Sermersooq. Han syntes, at Nuuk Mærsk skulle udsmykkes med billeder af den selvsamme by, som fartøjet deler navn med.

Kommunen kunne ikke hjælpe med selve billederne, men opfordrede Marius til at kontakte lokale fotografer i Nuuk, og dét er der kommet et flot resultat ud af. Nuuk Mærsk prydes nu af smukke fotografier med karakteristiske motiver fra byen, bl.a. Kolonihavnen, Sermitsiaq og nordlys. Her i artiklen er der blot vist et udpluk.

Det er anden gang, at et skib i rederiet opkaldes efter Grønlands hovedstad. Nuuk Mærsk har en kapacitet på 2.200 containere.