Borger

Aktivitetskasser skal kombinere motion og leg for børn i Kommuneqarfik Sermersooq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq og Grønlands Idrætsforbund er gået sammen med Nunafonden, Arctic Sport og Blue Water Greenland om at sende aktivitetskasser ud til kommunens daginstitutioner. Kasserne er fyldt med inspiration og rekvisitter til sjove lege, hvor børnene får bevæget sig.

En undersøgelse af fysisk aktivitet i daginstitutioner, i blandt andet Kommuneqarfik Sermersooq, viser, at ni ud af ti ansatte vurderer, at der bør integreres mere fysisk aktivitet for børnene i dagligdagen. 46 % mener, at de mangler mere udstyr, mens 28% mener, at de mangler inspiration. Netop inspiration og legeudstyr er derfor omdrejningspunktet for det nye projekt, der rulles ud i midten af 2022.

Én aktivitetskasse indeholder rekvisitter samt ti aktivitetskort. Hver institution får fem kasser, og idéen er, at de skal pakkes op lidt efter lidt, for at skabe variation for børnene. De fem kasser vil have følgende temaer:

  • Inuit games
  • Bevægelse i og med sne
  • Vuggestue / sansepakken
  • Bordtennis
  • Boldspil

”Kommunen støtter op om GIFs målsætning om at gøre Grønland til verdens mest fysisk aktive land. Derfor synes vi, at aktivitetskasserne er et fremragende initiativ, da de kan vænne børnene til at være fysisk aktive fra en tidlig alder. Det giver både sundere og gladere børn”, siger Juaaka Lyberth, som er formand for Udvalg for Børn og Skole.

Aktivitetskasserne er lavet på en simpel måde, så det kun kræver en kort introduktion, for at enhver voksen kan sætte børnene i gang med lege.

Udover kommunen og idrætsforbundet støtter Arctic Sport, Nunafonden og Blue Water Greenland op om projektet.

”At dette er et samarbejde på tværs, gør klart indsatsen stærkere. Vi er taknemmelige over, at Nunafonden har valgt at støtte projektet. På samme måde er vi rigtig glade for, at Arctic Sport er med, så børn tidligt stifter bekendtskab med sportslige og kulturelle aktiviteter som blandt andet inuit games. Derudover er de idrætsgrene, der indgår i pakkerne, aktiviteter, som man også kan dyrke i sin fritid. Overgangen fra institution og skole til bevægelse i fritiden er generelt noget, vi kigger på at styrke,” siger Bjørn Søvsø Jensen, projektansvarlig i Grønlands Idrætsforbund.

Det forventes, at institutionerne i kommunen vil modtage kasserne i midten af 2022. Derefter skal projektet muligvis udbredes til hele landet.

For yderligere information, kontakt:

Projektansvarlig i Kommuneqarfik Sermersooq, Jane Nørgaard Gai på jngi@sermersooq.gl eller 367302

Projektansvarlig i GIF, Bjørn Søvsø Jensen på bjoern@gif.gl eller 348160