Borger

Nuuk Snow Fest skydes i gang 3. marts

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooqs kulturafdeling byder på endnu en omgang Snow Festival. Nuuk Snow Festival er i år d. 3.-6. marts. Dette er fjerde udgave siden festivalen blev genoplivet efter længere tids pause. Festivalen er som sidste år i Nuutoqaq – Kolonihavnen, og vil være åbent og gratis for alle.

Der er skruet op for kulturaktiviteterne

I år er programmet udvidet med en række events og oplevelser, ud over selve sneskulpturkonkurrencen. Der er bl.a. koncerter, støttet af Nuuk Lokaludvalg, med KODA awards-nominerede Toornat, Andachan og flere. For børnefamilierne er der koncert med Hinnarik Kammanilu og forskellige børneaktiviteter på festivalpladsen.

Nuuk Snow Festival får i år besøg helt fra Alaska, når Phillip og Tun’aqi Blanchett kommer og optræder for festivalens gæster og holder workshop for de unge. Samarbejdet er blevet til virkelighed med støtte fra U.S Embassy in Denmark.

Hele programmet kan ses HER

Unge fra hele kommunen deltager

I år har festivalen fokus på unge, hvor Sermeq Puljen har givet støtte til at unge-hold fra Ittoqqortoormiit, Tasiilaq og Paamiut kan komme til Nuuk og deltage i konkurrencen. 

”Vi glæder os utroligt meget til at præsenterer Nuuks borgere for alt det vi har planlagt. Festivalen er vokset fra 8 til 16 kuber fra sidste år. Nu er div. restriktioner også blevet fjernet, så vi har givet den fuld skrue med at proppe en masse spændende oplevelser ind i dette års program. Personligt glæder jeg mig også til at se alle de flotte sneskulpturer. Det er så inspirerende at se alle de kreative sjæle arbejde hvert år” fortæller projektleder for festivalen, Maannguaq Rosing.

Hele konkurrencen afsluttes søndag d 6. marts kl. 15, når vinderne bliver udkåret. Der er store præmier på spil idet man kan vinde 10.000kr fra Grønlandsbanken, en tur med Nuuk Water Taxi, en lækker 4 personers middag fra Vinslottet eller flotte halstørklæder fra Qiviut.

Mange andre lokale virksomheder og samarbejdspartnere hjælper også til under festivalen, deriblandt hovedsponsor Brugseni, som har sponsoreret alt mad til hele festivalen.

”Nuuk Snow Festival kunne slet ikke blive til uden al den velvilje og hjælpsomhed vi mødes med, når vi rækker ud til samarbejdspartnere. Det er vi utroligt taknemmelige for. Vi håber at se rigtig mange af byens borgere nede til festivalen.” siger projektleder for festivalen, Maannguaq Rosing.