Borger

Vedtaget: Ny brandstation i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen har besluttet, at Tasiilaq skal have en ny brandstation, da den gamle er ved at utidssvarende. Pengene er fundet, og til næste år går processen i gang med projektering.

En ny brandstation er ved at blive bygget i Nuuk, og nu har kommunalbestyrelsen besluttet, at også Tasiilaq skal have en tidsvarende brandstation.

Brandstationen er fra 1957. Bygningen gør, at det har været udfordrende at bestille brandkøretøjer, som kan være i dens hal. Man har altid skulle bruge specialfremstillet brandkøretøjer, som skulle være kortere end normalt. Når den tidsvarende brandstation bliver taget i brug, bliver det ikke længere nødvendigt at finde specialfremstillet køretøjer.

”Sikkerhed kommer først, og derfor er jeg meget tilfreds med, at et flertal i kommunalbestyrelsen bakker op om en ny brandstation i Tasiilaq. Det er noget, der kan øge borgernes tryghed samt skabe bedre forhold for brandmændene” siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

Hvis alt går efter planen, kan den nye brandstation tages i brug i 2024, og det vækker glæde hos Hans Ib Kuitse, der er brandmand i Tasiilaq.

”Det ville betyde meget for os. Den brandstation, vi har nu, er meget gammel. Hvis vi får bedre plads til forskellige udrykningsenheder, kommer det de nødstedte borgere til gode, siger han.