Borger

Ungdomspolitikere træder op på den store scene

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ved sidste kommunalbestyrelsesmøde havde en gruppe unge mennesker rettet et skarpt øje mod dagsordenens punkt nr. 19. Det var nemlig kulminationen af arbejdet i Ungkombest, der skulle til afstemning i Kommunalbestyrelsessalen. Og det gik godt!

Ungaaq M. Jereniassen og Uiloq Christensen fra 8.b på ASK var blandt deltagerne i Ungkombest, hvor elever fra hele Kommuneqarfik Sermersooq samles og udarbejder anbefalinger til politikerne.

”Det her handler jo om at uddanne børn og unge i demokrati, og jeg er stolt over at se det engagement, eleverne har vist i Ungkombest. Men jeg er også glad for deres anbefalinger, som har været rigtigt gode. Os politikere har godt af at lytte til børn og unge, som kan have nogle andre perspektiver”, siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

Anbefalinger får politisk opbakning

”Det bedste ved at være med har været at snakke sammen under mødet og at få gaver og nye venner”, siger Ungaaq

Og snakken ved mødet har i dén grad båret frugt, da de voksne politikerne vedtog de unges anbefalinger. En af dem var et projekt om at skabe et bedre venskab mellem de forskellige skoler.

”Der bliver mere venskab, og det er godt for ensomme elever”, siger Uiloq. Nu har ungdomspolitikerne gjort deres arbejde, så nu er det embedsværkets tur til at føre det ud i livet og komme helt i mål med den demokratiske proces.