Borger

Kommunerne kan ikke uddele antigentests

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

På Corona-pressemødet mandag den 10. januar fortalte fungerende Naalakkersuisoq for Sundhed Mimi Karlsen at, kommunerne ville modtage 40.000 antigentests, som mindrebemidlede ville kunne hente på kommunekontorerne.

Den oplysning kom bag på kommunerne, der ikke på forhånd kendte til en sådan aftale. De fem kommuner har siden pressemødet besluttet sig for ikke at påtage sig den opgave. Blandt andet fordi kommuner ikke har lovhjemmel til at vurdere om en borger er mindrebemidlet, hvilket skulle have været kriteriet for udlevering af test til borgere.

Der vil derfor ikke være mulighed for at hente gratis tests på kommunekontorerne.

De fem kommuner et blevet stille til udsigt at modtage 300.000 testkits fra selvstyret, men disse tests skal anvendes til personalet på kommunale institutioner for sårbare borgere, som for eksempel plejehjem, hvor man vil undgå at få smitte ind, da smittet personale det ville gøre det svært at drage omsorg for borgerne.