Services

Kommunen vil have fastboende byggesagkyndig i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I den seneste tid har der været fart på byggeriet i Tasiilaq, og med budgetforliget for de næste par år er der udsigt til endnu mere byggeaktivitet i Østgrønlands største by. Derfor indeholder budgetforliget også penge til at ansætte en byggesagkyndig medarbejder, der skal have base i Tasiilaq.

Tasiilaq har både en brandstation, pontonbroer samt bådoplag på tegnebrættet, og derudover er der en ny kirkegård undervejs i Kulusuk, så der er rigeligt at lave for kommunens anlægsafdeling.

”Kommunalbestyrelsen har for længst lagt mærke til, at der er meget fart på anlægsområdet i Tasiilaq og omegn. Derfor giver det god mening at have en fastansat byggesagkyndig medarbejder, som bor i byen” siger borgmester Charlotte Ludvigsen, der er tilfreds med, at pengene er fundet.

Den byggesagkyndige skal naturligvis varetage anlægsopgaverne i området, men også vurdere eksisterende ejendommes tilstand og planlægge vedligeholdsarbejde. Det skal ske for at sikre, at man undgår følgeskader, som vil kræve en endnu mere omkostningstung renovering.

Efter planen vil stillingen blive slået op i starten af dette år.