Borger

Idrætsdag i Nuuk – Se året der gik og hvem der vandt

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Idrætsdagen var ellers planlagt til at foregå i Inussivik, men det satte Covid-19 en stopper for. Vinderne får i stedet overrakt deres priser på Rådhuset, hvor de inviteres af kommunen i løbet af januar måned.

Der er i alt seks priser der bliver uddelt ved Idrætsdagen 2022.

  • Timersullammak (årets idrætsperson)
  • Piukkunnaatilik (årets talent)
  • Aqutsisuullammak (årets leder)
  • Sungiusaallammak (årets træner)
  • Ukiup iligiivi (årets hold) og ikke mindst
  • Opmuntringsprisen

Du kan se årets vinder og begrundelser derom nedenunder.

Timersullammak (årets idrætsperson) – Kim Ujarak Lorentzen.

Vægtløftning  Vinderen af konkurrencen ”Greenlands strongest”. Han forbedrede forrige års præstationer med et bedre resultat, ikke kun her i landet men også i udlandet. Udlandet har fået kendskab til hans styrke, og Kim er en god ambassadør for både Kommuneqarfik Sermersooq og Grønland.  Han er igen blevet kongerigets stærkeste mand. 

Piukkunnaatilik (årets talent)- Sissu Petersen

Sissu Petersen var kun 13 år, da han i 2021 blev den første grønlandske svømmer, der svømmede 100 meter frisvømning på under et minut. 

Han kvalificerede sig også til de danske årgangsmesterskaber, hvor han vandt bronze i 400 meter frisvømning. Når man tager Danmarks position som en stor svømmenation, så er Sissu Petersens resultat ekstraordinært, der viser hans store talent. Han er 14 år i dag. 

Aqutsisuullammak (årets leder) – Aili Pedersen

Aili Pedersens evner som træner er også bemærket af andre. Aili Pedersen er udpeget som assisterende træner for kvindelandsholdet i futsal. Aili Pedersen er ikke blot træner, men også et forbillede for andre kvinder i og udenfor sporten.   

Sungiusaasuullammak (årets træner) – Albrecht Damgaard

En stabil træner er med til at danne grundlaget for en klubs succes. I flere årtier har Albrecht Damgaard været en trofast træner for de unge i B-67 Badminton. Hvert år er hans spillere blandt medaljevinderne, og nogle af dem opnår sågar at blive landsholdsspillere.  

En træner der kommer til træning, resulterer i at spilerne kommer med motivation til hver træning. Og det ses også hos Albrecht Damgaard og hans spillere.     

Ukiup iligiivi (årets hold) – NSP langrend

De mange tidligere eliteskiløberes frivillige engagement i klubben kan tydeligt mærkes.  

Til Grønlandsmesterskaberne, som blev afholdt i Aasiaat var NSP den klub med de bedste resultater. Samlet blev det til 69 medaljer. Blandt flere af aldersgrupperne var NSP bedst. Alt dette er takket være al det frivillige holdarbejde der ligges i klubben. 

Opmuntringsprisen – NÛK håndbold starz

I Nuuk har vi nogle dygtige håndboldspillere, og de hedder Nûk Håndbold Starz. Spillerne har et godt sammenhold, og holdet har en god træner. Spillerne spiller kampe i den bedste og mest glade liga, nemlig Lykkeliga. Selvom spillerne har nogle fysiske handicap, bliver der altid trænet i fællesskab og det er ikke mindst takket være den dygtige træner.