Services

Ammassalik Museum genåbner efter to års lukning

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

For første gang i to slår Ammassalik Museum dørene op for borgere og turister i Tasiilaq, og det glæder museumsleder Jonna Klemensen.

”Genåbning af museet betyder meget for byen, fordi det har været lukket i mere end to år. Det er en kæmpe glæde for indbyggerne, og når turisterne engang kommer, så har byen en rigtig god kulturel oplevelse at tilbyde”, siger museumsleder Jonna Klemensen.

Hun forklarer desuden, at personer tilknyttet til museet også får gavn af genåbningen. Blandt andet fordi skolen også benytter museet, så de glæder sig til at få besøg af eleverne og fortælle om museet.

Selvom der er lidt færre udstillinger end før, er der stadigvæk masser af interessante ting, såsom masker, jordemoder Sofie Jørgensens hjælpemidler og mange andre genstande.

Museumslederen løfter også lidt af sløret for de mange visioner for museets fremtid. For eksempel er der planer om at samle fortællinger fra ældre borgere, der har anden- eller tredjehåndsviden fra en tid før kristendommens indførelse.

Til at starte med er åbningstiderne for museet man.-tor. + søn. Kl. 13-16