Borger

Tre ildsjæle blev hyldet i byrådssalen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Det var tydeligt berørte prismodtagere og gæster, da borgmester Charlotte Ludvigsen overrakte prisen som årets ildsjæle til tre forskellige borgere i Kommuneqarfik Sermersooq.

Der var omkring 10 til stede, da borgmester Charlotte Ludvigsen løftede sløret for årets ildsjæle. Der var tre forskellige modtagere, og nu kan Kirsten Holm, Niels Nielsen og Krissie Berthelsen Winberg kan kalde sig årets ildsjæle. Alle tre har arbejdet som frivillige i mange år. 

Kirsten Holm blev hyldet for sit frivillige arbejde utallige steder. Borgmester Charlotte Ludvigsen sagde blandt andet,

Kirsten Holm

”Kirsten hjælper og er frivillig på mange forskellige områder, hvor hun blandt andet arbejder ved Røde Kors. Men et af de punkter der bliver lagt vægt på, Kirsten, er din indsats for at snakke med kraftramte og deres familier. Du har selv været igennem et forløb med kræft, og har selv mødt alle de udfordringer og tanker som du nu hjælper andre med, når de finder sig i nok den værste situation i deres liv” sagde borgmester i sin takketale.

Niels Nielsen har i ikke mindre end 21 år arbejdet for Natteravnene som frivillig.

Niels Nielsen

”Natteravnene yder en fantastisk indsats i byens natteliv, hvor de er med til at skabe lokal tryghed, og hjælper især børn og unge de møder i nattelivet. Noget af det helt specielle ved Natteravnene er, at de udelukkende laver indsatser på de unges præmisser, og snakker med dem, om de problemer de unge selv ønsker at snakke om. Niels, det er så tydeligt at du, jeres forening og din indsats, gør en kæmpe forskel for så mange unge i nattelivet, og derved også for alle os andre. Det er noget du brænder for. Du er en Ildsjæl!” sagde borgmesteren.

Krissie Berthelsen Winberg blev nomineret for sit frivilligt arbejde for NANUBØRN.

Krissie Berthelsen Winberg

”Alle børn har ret til et godt liv. Det er det simple budskab som organisationen Nanubørn er opstået omkring, og kæmper for. Sårbare børn, unge og deres familier, samt deres muligheder for at bryde sociale mønstre. NANUBØRN blev stiftet i 2008 af Krissie Berthelsen Winberg. I deres arbejde har Nanubørn og Krissie hjulpet børn i hele Grønland på mange måder, blandt andet ved at etablere væresteder for børn. Men et af de helt store punkter der spreder glæde, og er så stor en hjælp for mange børnefamilier, er den årlige julehjælp.” sagde Charlotte Ludvigsen.

Til arrangementet var der kaffe, te, kager og andre lækkerier. Ivaana Olsen spillede musik og sang, blandt andet musik hun selv havde skrevet. Mange af de fremmødte var tydeligt positivt berørt over arrangementet, som du kan se billeder fra nedenfor.