Borger

Strømsvigt: Har du behov for hjælp fra Kommuneqarfik Sermersooq?

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den ustabile strømforsyning sætter en lang række kommunale services under pres. Kommuneqarfik Sermersooq har derfor indført et nødberedskab på en lang række områder.

Brand og beredskab
Beredskabet fungerer som normalt. Hvis telefonerne svigter, vil tre biler fra brandvæsnet kører rundt i byen konstant, så borgerne kan kontakte brandvæsnet ved at stoppe bilen.

Ældre og handicappede
I perioder med strøm fungerer hjemmehjælpen i Nuuk normalt, i perioder uden strøm vil hjemmehjælpen kører efter nødberedskab.

Ældre og handicappede der akut mangler varme eller vand kan kontakte Kommuneqarfik Sermersooq på 321016, som er døgnbemandet. Hvis telefonerne svigter, kan borgerne henvende sig i borgerservice på rådhuset i normale åbningstider.

Udsatte unge
Forvaltning for Børn og Familie er døgnbemandet med fire medarbejdere. Man kan kontakte dem via det telefonnummer man normalt bruger. Hvis det ikke virker, er de alternative numre 321015, 555731 eller 529774.

Hvis telefonerne svigter, kan man møde personligt op på Immaneq 20

Børn og pasning
Skoler og daginstitutioner er kun åbne hvis der er strøm. Alle vil dog tage imod børn, hvis forældrene har et samfundskritisk arbejde. Vi anbefaler at det tilbud kun bruges i nødstilfælde, da det er svært at holde varme og hygiejne hvis strømsvigtet varer længe.

Socialservice og Borgerservice
Serviceskrankerne i Kommuneqarfik Sermersooq er åbent som normalt i perioder med strøm. I perioder uden strøm er de lukkede