Borger

Tasiilaq centrum for musik, ord og kreativitet

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Med støtte fra NunaFonden og Sermeq Puljen sættes der turbo på den kunstneriske virkelyst i Tasiilaqs nye ungdomskulturhus Igdlo i ugerne 46 og 47.

Det er Den Rejsende Forfatterskole, der har taget initiativ til aktiviteterne, når både rockbandet Nanook med Frederik og Christian Elsner i front samt forfatter Niviaq Korneliussen gæster byen i disse uger. Sammen med Billedkunstner Gudrun Hasle og projektleder Anette Molbech, som driver den Rejsende Forfatterskole i Grønland sammen med Niviaq. Der bliver sat gang i både musik, kreativitet og det talte og skrevne ord blandt børn og unge fra byen.

Unge i Tasiilaq rocker med Nanook
Nanook holder samspilsworkshop med musikskolen og koncert for hele byen. De vil også vise en film om musiklegenden Karl Sivertsen og fortælle om produktionen af den for at inspirere de unge til, hvordan man kan lave små film med mobiltelefonen uden de store omkostninger og udstyr.

Prisvindende Niviaq Korneliussen læser op af Blomsterdalen og arbejder igen med de unge
Niviaq, der netop har modtaget den fornemme Nordiske Litteraturpris, læser op af sin bog, ’Blomsterdalen’, som blandt andet foregår i Tasiilaq. Det er første gang, Niviaq er i Tasiilaq siden udgivelsen af bogen – og nu som dugfrisk indehaver en prestigefyldt pris.

Der bliver lejlighed til at både unge og voksne kan møde hende ved to arrangementer i henholdsvis Igdlo og i Forsamlingshuset.

Som fortaler for de unge i Grønland er Niviaq en anerkendt stemme blandt mange unge. Både dem som følger hende, og ikke mindst for de unge som har deltaget i Den Rejsende Forfatterskoles workshops. Den første blev holdt i netop Tasiilaq i 2018. Det kom der en række radioprogrammer ud af, som blev sendt i foråret 2021, og som nu kan hentes som podcast i KNR. Siden har Forfatterskolen holdt workshops med unge i Ilulissat i 2019 og i Qaqortoq i 2021.

Det er også podcastmediet, som Niviaq skal arbejde på med en lille gruppe unge, som skal lære mere om at udtrykke sig gennem en podcast. Dette sker i uge 47 fra mandag 22/11 til fredag 26/11, hvor de unge undervises af Niviaq gennem en workshop, som holdes af Den Rejsende Forfatterskole.


Billedkunstner Gudrun Hasle omskaber ord til broderier med unge
I uge 46/47 torsdag 18/11 til tirsdag 23/11 arbejder Gudrun Hasle, der er billedkunstner og tidligere bosat i Nuuk i en årrække kommer tilbage til Tasiilaq og sammen med Anette Molbech fra Den Rejsende Forfatterskole, arbejder med at omforme ord til billeder. Helt præcist bliver det til ’ordbroderier’.

Det foregår i Igdlo, og derfor bliver der fuld aktivitet, når ungdomskulturhuset åbner dørene for unge og de tilrejsende kunstnere og facilitatorer. Det hele foregår i samarbejde med fritids- og kulturområdet Kommuneqarfik Sermersooq i Tasiilaq hvor også musikskolen, hallen og forsamlingshuset bliver inddraget i aktiviteterne.

Arrangementerne er sket på initiativ af Den Rejsende Forfatterskole og er støttet af NunaFonden og Sermeq Puljen.

Mere information om arrangementer og deltagere fås hos:

Anette Molbech, projektansvarlig – Den Rejsende Forfatterskole Grønland

(+45) 23231787 / anette@arcticaction.dk

Hjørdis Viberg, områdechef, Fritid – og kultur Kommuneqarfik Sermersooq, E-mail: hjvi@sermersooq.gl
Direkte tlf.: (+299) 367710
Mobil: (+299) 584264