Borger

Over 2500 deltog i veloverstået kulturfestival

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival havde sidste dag søndag den 31. oktober. Festivalen sluttede med en koncert i Katuaq, hvor islandske Ásgeir afsluttede med maner. Mere end 2500 gæster deltog over fire dage i kulturfestivalen.

Nuuk Nordisk Kulturfestival varede i fire dage, hvor der var mange kulturelle oplevelser på skemaet, med kunstnere fra flere nordiske lande. Mere end tusinde billetter blev solgt til de forskellige arrangementer, men der var også flere gratis arrangementer. For eksempel blev der arrangeret flere gratis koncerter for unge i NUIF, hvor der fredag og lørdag var i gennemsnit 300 blandt publikum.

Udover disse, var der også forestillinger for folkeskoleelever og GUX-elever.

”Nu er Nuuk Nordisk Kulturfestival overstået. Det er helt fantastisk at så mange har fået et kulturtilbud af høj kvalitet. Jeg har mødt smilende borgere og gæster ved alle de steder jeg har haft mulighed for at deltage. Nuuk Nordisk Kulturfestival viser for alvor, at Nuuk er den kulturelle hovedstad i Arktis”, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Gæster, frivillige og sponsorer – Tak!
”Vi er rigtig glad for, at mange har taget godt imod de tilbud der har været under festivalen. De mange besøgende har passet perfekt til det store kulturudbud som festivalen har haft. Der har mange steder været tæt på fulde huse, men kun få har måtte gå forgæves, fordi der ikke var plads”, siger afdelingsleder i Kultur og Event ved Kommuneqarfik Sermersooq, Søren Würtz.

Der var 130 frivillige ved dette års festival, som alle har ydet en fantastisk indsats.

”Vi, fra Kultur og Event i Kommuneqarfik Sermersooq siger tusind tak til de mange frivillige som har hjulpet os gevaldigt ved dette års kulturfestival. Samtidigt siger vi tusind tak til mange forskellige sponsorer, inklusiv NunaFonden, som desuden hjalp os med at få samlet kunstnerne i Grønland. Uden frivillige og sponsorer kan Nuuk Nordisk Kulturfestival ikke lade sig gøre”, slutter Søren Würtz.