Borger

Tasiilaqs borgere ønsker mere synligt politi

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Mens der var lukket for salg og udskænkning af alkohol i Tasiilaq, blev der arrangeret dialogmøder med borgerne. Her blev der igangsat initiativer og udvekslet ideer til, hvordan man kan undgå voldsomme, alkoholrelaterede problemer i fremtiden, og et af ønskerne var mere politi i gaderne.

Borgerne i Tasiilaq viste både initiativ og iderighed, da de holdt dialogmøde d. 14. september. Blandt borgernes egne initiativer var at et forældreforum og natteravne. Forældreforummet er godt på vej, og natteravnene kommer på gaden, så snart startpakken med trøjer og jakker ankommer fra Danmark. Derudover blev der også udtrykt ønske om flere aktiviteter for de 18-21-årige.

”Det har været en meget positiv proces. Borgerne har et stort ønske om at forbedre forholdene i byen, og de har mange gode ideer til, hvordan vi kommer videre”, siger Kommuneqarfik Sermersooqs områdechef i Tasiilaq Hjørdis Viberg.

Forslag til myndighederne

Borgerne var ikke sene til at trække i arbejdstøjet på områder, hvor de som forældre og frivillige kan yde en indsats. Der kom dog også nogle ønsker, som civilsamfundet ikke har mulighed for at løse. Blandt disse var forslag om en aldersbegrænsning på 21-år for at kunne købe alkohol, og at der kun skal sælges fra specialbutikker.

Derudover så borgerne også gerne mere politi i gaden. Som det er nu, patruljerer politiet ikke i gaderne efter kl. 16.00 – herefter rykkes der ud til opkald. Men borgerne vil gerne have synligt politi i gaderne længere ud på eftermiddagen og aftenen, fordi det skaber mere tryghed.

”Det er ikke alle forslag, vi selv kan føre ud i livet, men dem vi kan, vil vi arbejde hurtigt med.  Vi er allerede i gang med at gøre et par forslag til virkelighed”, siger Hjørdis Viberg.
 

Møderne fortsætter

Budskabet af gode ideer og initiativer fra det første dialogmøde vil blive husstandsomdelt i Tasiilaq i en folder, som er ved at blive udarbejdet. Der skal naturligvis følges op på de gode ideer, ligesom der altid er plads til nye. Derfor afholdes der et nyt dialogmøde d. 19. oktober i hallen.