Services

Kommuneqarfik Sermersooq modtog Hendes Majestæt Dronningen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Hendes Majestæt Dronningen besøger Nuuk og har søndag d. 10. oktober deltaget i en række begivenheder arrangeret af kommunen. 

Mindesten og 100-års jubilæum 
Søndagen startede med et besøg på Grønlands Nationalmuseum, hvorefter en kort gåtur bragte forsamlingen videre på Kolonihavnen i Nuuk, til mindestenen for Christian 10. og Dronning Alexandrines kongebesøg i 1921. Her modtog borgmester Charlotte Ludvigsen Hendes Majestæt Dronningen, der i dagens anledning var med til at afsløre en mindetavle på mindestenen.

Besøget ved mindestenen var særligt specielt, da det i år er 100 år siden, at Dronningens farfar, Kong Christian den 10., som den første danske konge, besøgte Grønland.

Artiklen fortsætter under billedgalleriet

Besøg på rådhuset 
Fra Kolonihavnen gik turen til rådhuset i Nuuk, hvor borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen, igen fik æren at modtage Dronningen. 

Her havde Hendes Majestæt Dronningen mulighed for at konversere med kommunalbestyrelsesmedlemmerne i kommunalbestyrelsessalen, og forskellige aktører i kommunen fremlagde for kommunalbestyrelsen og Hendes Majestæt.

Blandt andet fremlagde Nivikka Witjes fra SIU-TSIU i Tasiilaq, med fokus på at udvikle socialøkonomiske virksomheder i Grønland, hvor målgruppen består af unge der står udenfor uddannelses- og arbejdsmarkedet.

Siorarsiorfik – Nuuk City Development fremlagde ligeledes om byudviklingsprojekterne i kommunen. 

Derudover var der præsentation ved Michael Rosing om kommunens innovationskøkken FoodLab, et initiativ for at forbedre rammebetingelserne for madiværksættere i Grønland.

”Det har været en ære, og en fornøjelse, at modtage Hendes Majestæt Dronningen. En yderst spændende dag, hvor vi har været stolte over at kunne fremvise vores kommune for Hendes Majestæt. Både som kommunen ser ud i dag, men også hvor vi er på vej hen. Vi glæder os til næste gang at Hendes Majestæt besøger Grønland, og vores kommune,” fortæller borgmester Charlotte Ludvigsen om besøget og dagen.

Artiklen fortsætter under billedgalleriet

Efter besøget på Rådhuset deltog Hendes Majestæt Dronningen ved bispevielsen af den nye biskop Paneeraq Siegstad Munk i Hans Egede Kirke. 

Kaffemik i Katuaq 
Eftermiddagen stod på kaffemik i Katuaq, arrangeret af bispeembedet og Kommuneqarfik Sermersooq, hvor alle borgere var inviteret. Her holdt borgmester Charlotte Ludvigsen tale for Hendes Majestæt Dronningen, og Hendes Majestæt modtog en gave fra Kommuneqarfik Sermersooq. 

Gaven er en glasskål af kunstneren Dorit Olsen, med motiver der blandt andet symboliserer indlandsisen, der på samme tid deler og samler kommunen.  

Hendes Majestæt Dronningen afsluttede dagens program med et pressemøde i Hans Egedes Hus efterfulgt af middag på Hotel Hans Egede for den netop indviede biskop.