Borger

Kommunens medarbejdere har knoklet for nyt testcenter

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Flytningen af Testcenter Nuuk fra bymidten til Inussivik har krævet, at flere forskellige offentlige instanser har skulle arbejde tæt sammen. I specielle tilfælde som en pandemi, kræver det af og til, at nogle skal udføre et stykke arbejde, som normalvis ligger uden for deres område. Det har mange medarbejdere i Kommuneqarfik Sermersooq gjort.

Flere ting skal gå op i en højere enhed, når et stort logistisk arbejde skal løses. Det gælder ikke mindst under coronapandemien, hvor det flere gange har været nødvendigt at tænke utraditionelt.

Testcenter Nuuk er et glimrende eksempel. Pandemien har ganske enkelt ramt så voldsomt, at poderne har skulle findes uden for sundhedsvæsenet, ligesom testfaciliteterne også har skulle placeres et andet sted.

Det har kun kunnet lade sig gøre gennem et konstruktivt samarbejde, og det er netop dette samarbejde, der har muliggjort flytningen af Testcenter Nuuk fra bymidten til Inussivik.

I mål med nye opgaver

Når det handler om corona, er det nemlig lettere sagt end gjort at flytte et testcenter. Det kan anlægschefen i Kommuneqarfik Sermersooq, Rasmus Hansen, snakke med om.

”Det hele har været lidt hektisk, fordi vi har skulle klare nogle opgaver, som vi ikke normalt varetager – og ovenikøbet på kort tid. Så jeg er godt tilfreds med, at vi har fået etableret vindfang, personalerum, to kontorbåse på hjul og endnu et kontor oven på et eksisterende depot inde i Inussivik”, lyder det fra anlægschefen.