Borger

International Ældredag fejret med Arctic Elder Games

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Den 1. oktober er FNs Internationale Ældredag, og for de ældre i Nuuk blev det fejret med adskillelige arrangementer i Godthåbhallen og ved Utoqqaat Illuat.

Godthåbhallen i Nuuk var fyldt med lyde af begejstring og fest, da de ældre fejrede deres dag ved at holde Arctic Elder Games – og til deres afslutningsfest ugen efter skulle de selvfølgelig også holde en god gammeldags spillekortturnering i Olsen.

Dagen startede med en fællessang og lidt mad, før de ældre begyndte på deres opvarmning til legene. Og da klokken slog 11:45, begyndte Arctic Elder Games.

Legene indeholdt blandt andet tre forskellige One Foot High Kick lege, Stick Pull, spydkast og keglespil. De skulle også have spillet bowling og volleyball, men dagen måtte slutte tidligere end forventet, da de ældre allerede var udmattede af de forrige lege.

Du kan se billeder af dagen for neden.

Så da klokken slog 13:30, blev der pakket sammen. Olsen-turneringen blev afholdt tirsdag den 5. oktober, og selve afslutningsfesten blev holdt dagen efter med medaljeuddelinger og fyrværkeri.

Blandt mændene var vinderen med flest guldmedaljer Kristian Nielsen, som vandt første pladsen i disciplinerne One Foot High Kick med rollator, Stick Pull og spydkast.

Hos kvinderne var det Dina Vilain, som vandt flest guldmedaljer, hvilket var One Foot High Kick med rollator, Stick Pull og keglespil.

Til den store Olsen-turnering tog Ado Rosing guldet hjem.

Ud over medaljer har Utoqqaat Illuat lavet en vandrepokal kaldet Kamik. Denne pokal bliver givet til den afdeling i hjemmet, der har fået flest guldmedaljer – og denne omgang er pokalen blevet tildelt Tungiu Silarleq, da de har fået vundet seks guldmedaljer i alt.

Du kan se billeder af vinderne for neden.

Vandre pokalen Kamik