Borger

Handicapugen starter i dag – Nuuk og Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Der afholdes igen i år Handicapuge i Nuuk og Paamiut, hvor der i år er særligt fokus på voksenhandicap. Dette sker i uge 41, og et udvalg bestående af personale fra de forskellige boenheder for handicappede har igen i år stået for at arrangere en uge med et spændende program for deltagerne.

Ugen starter mandag den 11. oktober, med en åbning ved Amisut kl. 11:00, efterfulgt af en åbningstale ved udvalgsformand for Velfærd og Arbejdsmarked, Inge Olsvig Brandt. Dernæst står programmet på et fællesoptog til aktivitets- og samværstilbudet Kammagiit.

Resten af ugen byder blandt andet på en sejludflugt og fisketur, samt tilberedning og spisning af gårsdagens fangst, samt banko i Kammagiit og meget mere.

“Der har været utrolig god opbakning fra de erhvervsdrivende i Nuuk. Det betyder, at der torsdag afholdes et bankospil, med nogle virkelig flotte præmier.” fortæller Bettina Hagerup Andersen, der er tværfaglige konsulent i Kommuneqarfik Sermersooqs Handicap og social psykiatri afdeling.

”Ugen starter med fælles morgenmad, efterfulgt af et fællesoptog gennem Paamiut. I resten af ugen er der blandt andet vinterklargøring af torsk der skal til tørring, en sjov aktivitet med handicapforeningen (Piginnaasakitsut) samt en idrætsdag sammen med de ældre borgere i Paamiut, idrætsdag der bliver kaldt for Qiimmaallugu (”At have det sjovt”) og meget mere.” fortæller Andrine Jensen, der er områdeleder for Handicap og Socialpsykiatri i Paamiut.

Ugen afsluttes med overrækkelse af OCN beviser til en række borgere både fra Nuuk og Paamiut. Open College Network, eller i daglig tale OCN, er et anerkendt læringsforløb, hvor borgere kan opnå læringsbeviser på deres kompetencer. Det er en metode der er med til at værdisætte kompetencer og læring uden for det formelle og traditionelle uddannelsessystem.

Som forholdsregel i forbindelse med Covid-19 er arrangementerne, ud over åbningstalen, kun for dem som er inviteret. Dette gælder i Nuuk.