Borger

50.000 kroners donation til Ungdomskulturhuset i Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Ungdomskulturhuset i Tasiilaq fik en gevaldig donation på 50.000 kroner fra Kraemers Grønlandsfond i forbindelse med indvielsen af deres nye hjem, Igdlo. Gaven skal blandt andet bruges til nye musikinstrumenter og værktøjer til kreativ brug.

Det stod på hygge for borgerne i Tasiilaq, da Ungdomskulturhusets personale endelig blev færdig med at gøre deres nye hjem i stand i september. Men det var ikke det eneste, der var at glæde sig over. For til selve festlighederne ved indvielsen blev der meddelt om en donation.

Donationen var fra Kraemers Grønlandsfond og er en heftig sum på 50.000 kroner. Donationen blev annonceret af Jakob Færch fra Lokale og Anlægsfonden, da selve Kraemers Grønlandsfond desværre ikke kunne være til stede den dag.

”Ved tidligere besøg i Tasiilaq har jeg bemærket, at de unge udøver musik med stort talent. Og fonden understøtter gerne dette talent med mulighed for at købe flere musikinstrumenter, så de unge kan etablere flere bands og vise deres talent ude i verden”, siger Formanden for Kraemers Grønlandsfond, Else Mikkelsen i en senere udtalelse til kommunen.

Desuden er tanken med donationen, at Ungdomskulturhuset kan bruge det til at købe forskellige værktøjer, da de unge allerede har vist stor kreativitet med værktøj, træ og farver.