Services

Spændte unger får musikundervisning i børnehaven

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Sermersooq Musikskole har endnu engang startet musikundervisning for børnehavebørn – ungerne har glædet sig til at starte igen.

Undervisning af børnehavebørn i musik startede i 2019, da Musikskolen begyndte at lægge mærke til, at det var ressourcestærke familier, der deltog mest i deres arrangementer. Derfor fik de idéen med musikundervisningen, så børn kunne have gavn af det, uanset deres familiebaggrund.

”Vi havde også mange, der deltog i arrangementerne, så det endte med, at vi ikke havde plads nok til alle. Desuden har vi en større chance for at nå ud til flere børn som muligt igennem denne metode”, siger lederen af Sermersooq Musikskole, Pipaluk Lynge Berthelsen.

Musikskolens håb er, at børn vil have en fortsat interesse indenfor musik, når de bliver ældre. Og at de gennem deres tid med undervisningerne kan føle, at de har deres egen stemme, bliver hørt og at musikken gavner deres opvækst.

”Formålet med dette initiativ er også at give børnene et blik ind i musikkens verden fra en ung alder. Musik er også et dejligt værktøj for opdragelse og læring. Det kan hjælpe børn med at udvikle dem selv både individuelt og kollektivt. Vi har også fået en varm velkomst fra både børnene og personalet siden vi startede”, siger Pipaluk.

De første undervisning startede sidste uge i børnehaverne Nuka og Puiaq, og dette vil fortsætte indtil december i år. Derefter vil Sermersooq Musikskole fortsætte arrangementet i Apisseq og Soralu fra februar til april næste år.