Borger

Sermersooq ansætter tre direktører

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Direktionen i Kommuneqarfik Sermersooq er igen fuldtallig, efter tre samtalerunder nu er afsluttet. Borgmester Charlotte Ludvigsen, der har været en del af alle ansættelsesudvalg, er fuldt ud tilfreds med resultatet.  

”Det har været en meget positiv proces. Vi har haft kvalificerede kandidater at vælge imellem, og de kandidater vi har valgt, har alle imponeret os med deres visioner for de områder, de nu skal stå i spidsen for,” siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

De tre stillinger der skulle besættes, var Kommunaldirektør, Direktør for Forvaltning for Børn og Familie og Direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø.

I alle tilfælde er det enige ansættelsesudvalg, der bakker op om ansættelserne.

Kommunaldirektør: Ole Jakobsen

Den nye kommunaldirektør bliver Ole Jakobsen. Han er i dag Projekt- og økonomidirektør i Guldborgsund Kommune i Danmark og har i hele sin karriere arbejdet med ledelse og administration i den offentlige sektor i Danmark og i Grønland. 

”Jeg har tidligere arbejdet i Nuuk, og jeg følte mig utroligt godt hjemme i Grønland, så jeg glæder mig meget til at vende tilbage og tage fat på de mange spændende opgaver, der venter i kommunen”, siger Ole Jakobsen.

Som Kommunaldirektør får Ole Jakobsen ansvaret for skabe den organisation, der kan føre Kommunalbestyrelsens politiske visioner ud i livet. Det vil blandt andet sige flere boliger, bedre vilkår for familier og bedre offentlig service.

”Sermersooq er en kommune i rivende udvikling. Vi skal holde fast i væksten og udvikle vores servicetilbud til borgerne og til erhvervslivet. Fra min tid i Nuuk ved jeg hvor central en rolle kommunen spiller for udviklingen i hele landet, og det er en rolle, jeg tager meget alvorligt”, siger den kommende kommunaldirektør.

Ole Jakobsen tiltræder den 15. november.

Direktør for Forvaltning for Børn og Familie: Martha Abelsen

Den nye direktør for Forvaltning for Børn og Familie, Martha Abelsen kender Kommuneqarfik Sermersooq bedre end de fleste. Hun er nemlig et mangeårigt medlem at kommunalbestyrelsen og har tidligere været sekretariatschef i kommunen. Martha Abelsen er uddannet socialpædagog og har i mange år arbejdet med ledelse inden for det sociale område. Senest som afdelingschef i Selvstyrets Socialstyrelse.

”Der er mange udfordringer inden for det sociale område. Det er også tilfældet i Kommuneqarfik Sermersooq, men det er udfordringer, som vi kan og skal løse sammen med alle andre relevante instanser. Jeg brænder for at give alle børn en tryg opvækst, uanset hvor de bor, eller hvilken familie de vokser op i”, siger Martha Abelsen.  

Martha Abelsen tiltræder den 1. november.

Direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø: Hans Ulrik Skifte

Den nye direktør for Forvaltning for Anlæg og Miljø Hans Ulrik Skifte er arktisk ingeniør fra DTU af uddannelse og har igennem sin karriere arbejdet med ledelse i kommuner og offentligt ejede selskaber. Han kommer fra en stilling som Teknik- og Miljøchef i Qeqqata Kommunia og har tidligere været anlægschef i Polaroil. Han bliver nu ansvarlig for et årligt anlægsbudget på 300 millioner kroner.

”Når man brænder for at arbejde med byggeri og udvikling, er der ingen tvivl om, at Kommuneqarfik Sermersooq er en af de mest spændene og ambitiøse arbejdspladser man kan ønske sig. Jeg glæder mig til stå i spidsen for den udvikling af alle kommunens bosteder, som kommunalbestyrelsen har målsat”, siger Hans Ulrik Skifte.

Hans Ulrik Skifte tiltræder også den 1. november.