Borger

NNK21 – Stor interesse ved frivilligaften

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Mandag den 30. august var der en frivilligaften for borgere, som er interesseret i at være frivillig til dette års Nuuk Nordisk Kulturfestival, og der var mange flere fremmødte, end arrangørerne havde turde håbet på.

Få minutter før arrangementet skulle begynde var der lidt over 10 der var kommet for at høre arbejdet som frivillig til Nuuk Nordisk Festival, men pludselig kom der omkring 20 personer ind sammen. De fremmødte var alt fra helt unge, studerende til lidt mere erfarne voksne. Stemmeningen var god, og der var plads til latter – også under arrangørernes fremlægning.

 ”Velkommen alle sammen, øhh, undskyld, jeg er bare overrasket over at I er så mange!” arrangørerne Kuluk Helms og Maannguaq Rosing måtte næsten knibe sig i armene over det flotte antal fremmødte og kastede sig glade ud i deres oplæg på grønlandsk og dansk.

Plads til alle

Efter oplæg fra arrangørerne var der afsat tid til spørgsmål fra de fremmødte. Der blev stillet mange forskellige spørgsmål, til alt fra arrangørernes baggrund til praktisk om arbejdet og om man kunne tilpasse vagttider, hvis man for eksempel er studerende.

En af de fremmødte var Elvira Kuitse.

”Jeg er interesseret, fordi jeg gerne vil opleve at arbejde som frivillig til en større kulturfestival, også er jeg glad for at møde ny mennesker”, sagde Elvira Kuitse, der er jurastuderende på Ilimmarfik.

Elvira Kuitse har selv været med til andre arrangementer som kunstner, men har ikke oplevet at være på ”den anden side” som frivillig til en større kulturfestival som Nuuk Nordisk, så nu vil hun prøve.

”Jeg vil også opfordre andre unge til at melde sig som frivillig. Jeg har selv opfordret mine venner, der er mange gode oplevelse i vente, også kan man prøve sine kræfter af ved sådan en festival”, sagde Elvira Kuitse.

Nu har der været tre frivilligaftener, og til de to første arrangementer kom der mellem 2-4. Det tal voksede eksplosivt til omkring 30 mandag aften. Der vil være endnu en aften den. 29 september.