Borger

Natteravnene er startet op i Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq og Natteravnene er gået sammen om at øge den lokale tryghed, især blandt børn og unge.

”Vi er blevet taget godt imod i Paamiut. Folk er meget glade for initiativet og det er dejligt med denne imødekommenhed”, siger forebyggelseskonsulent Augustine Rosing, Børne og Familieforvaltningen i Paamiut.

Hun er blandt andet ansat som koordinator for Natteravnene.

”Forebyggelsesudvalget i Paamiut drøftede emnet sidste år. Vi mente at der var brug for flere indsatser for børn og unge og derfor er det glædeligt at vi allerede nu kan opstarte Natteravnene. Kommunen har stillet lokaler til rådighed og Natteravnene har fået jakker fra Nuuk.

Natteravnene er en forening af frivillige, voksne mennesker, der er synlige i gadebilledet. Natteravnene ikke er et vagtværn og heller ikke en del af politiet.

”I Paamiut går Natteravnene på fredage aftener midt på måneden, og fredage samt lørdage aftener den sidste weekend i måneden. De går rundt i byen i tidsrummet 21:00 til 24:00. De går altid i hold på 2-4. Helst med både kvinder og mænd på holdet. Natteravnene er altid ens klædt i deres karakteristiske gule jakker”, siger Augustine Rosing.

Borgmester Charlotte Ludvigsen er glad for initiativet.

”Børn og unge skal føle sig trygge når de færdes ude og derfor er det virkelig dejligt, at Natteravnene er startet op i Paamiut. Deres indsats gør en stor forskel. Natteravnene giver ikke kun tryghed og omsorg, men de er også med til at skabe en forebyggende indsats. Det er naturligt for Kommuneqarfik Sermersooq at støtte dette gode projekt og tak til de frivillige i Natteravnene”, siger Charlotte Ludvigsen.