Borger

Klasser og institutioner genåbner efter Corona

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Timmiaaqqat, Narsarmiutaq og tre klasser på USK genåbner den 14. september. Illu og en klasse på ASK genåbner 16. september.

Fire skoleklasser og tre daginstitutioner i Nuuk har i den seneste uges tid været lukket på grund af Corona-smitte. Da der er tale om den særligt smitsomme Delta-variant, har alle dem der har været udsat for smitte, skulle være i karantæne i syv dage, før en retest kunne erklære dem smittefrie.

Børnene og de ansatte i den integrerede daginstitution Timmiaaqqat, AKO’en Narsarmiutaq og i tre klasser på USK er alle blevet retestet mandag den 13. september. Alle der er konstateret smittefrie kan derfor komme tilbage tirsdag den 14. september.

Børn og voksne i AKO’en Illu og en klasse på ASK skal retestes den 15. september. De smittefrie kan derfor vende tilbage den fredag den 16. september.

Børn der blev hjemsendt, men ikke er blevet testet, må først vende tilbage til skole eller institution 14 dage efter den blev lukket. Det vil sige den 24. september for Timmiaaqqat, Narsarmiutaq og USK, samt den 26. september for Illu og ASK.

Børn under to år er kun fritaget for dette krav, hvis de kommer fra familier uden kendt smitte.