Borger

Fart på udviklingen af infrastrukturen i Paamiut

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Reparation af vejhuller og autoværn samt opsætning af nye skilte er blot nogle af de ting, der er sat i gang i Paamiut.

Der er stor travlhed på Materielgården i Paamiut i øjeblikket, hvor man skal holde tungen lige i munden for at holde styr på alle projekterne. “Vi er i gang med at udbedre huller i vejnettet i Paamiut, hvilket sker med brug af asfaltfræs, som vi har fået fra Nuuk. Senere skal vi i gang med at reparere autoværn og opsætte nye vejskilte”, siger vejformand Peter Jonassen.


Sådanne forbedringer af infrastrukturen kræver en del forberedelse og samarbejde på tværs af forskellige myndigheder. Det kan projektleder på autoværn og vejskilte, Kresten Heilmann, fra Materielgården skrive under på. ”Det har været en større opgave at identificere alle de steder, hvor der eksempelvis skal have “ubetinget vigepligtskilte” op, så dette har vi gjort i samarbejde med politiet i Paamiut. Med hensyn til autoværn, så vil vi både reparere dem og opsætte snemarkeringer ved start og slut af alle autoværn – herunder også montere snemarkeringer på selve autoværnene som nyeste tiltag”, siger han og tilføjer, at inspirationen til dette kommer fra Sisimiut.


Tidligere i år startede Materielgården en større kampagne omkring oprensning af vejgrøfter i Paamiut. I denne forbindelse siger Jan Rosing fra Materielgården, som er projektleder af denne kampagne “Vi har som et nyt tiltag udarbejdet et kort over de vejgrøfter, som findes i byen. På den måde kan vi holde et godt overblik over, hvilke vejgrøfter vi har renset op, og hvor vi har brug hjælp fra Betoncentralen. Samtidig kan vi nu se, at vi ikke når alle vejgrøfter i år, men så tager vi dem til næste år, og jeg vil lige pointere, at vi når de vigtigste i år”.


Afslutningsvis påpeger Peter Jonassen, at det kræver en samlet indsats fra alle medarbejdere på Materielgården at kunne vedligeholde infrastrukturen i Paamiut optimalt. Som eksempel nævner han, at det kræver alles deltagelse, når der skal udbedres vejhuller, hvilket er i god fremdrift lige nu.


Afdelingsleder for Anlæg og Miljø i Paamiut, Kennerth Hjorth, udtrykker stor tilfredshed med den måde, hvorpå Materielgården løbende forbedrer Paamiuts infrastruktur.