Borger

Borgmester: Derfor støtter vi lukning af alkohol

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Flere uhyggelige episoder har sat sit præg på Tasiilaq i de seneste dage. Byen har haft 15 husspektakler, to selvmord, fire selvmordstrusler og seks voldssager. Derfor besluttede kommunalbestyrelsen i fredags, efter en henvendelse fra Sundhedsvæsnet, om at anmode Naalakkersuisut om at lukke fra salget af alkohol i Tasiilaq og dens bygder.

”Det er en dybt ulykkelig situation, og vi støtter naturligvis op om et midlertidigt forbud, som kan stoppe den. Det gør virkeligt ondt at høre om de mange personlige tragedier, der har været i løbet af få dage, så jeg er ikke i tvivl om at dette er den rigtige beslutning, siger borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Charlotte Ludvigsen.

Der var en samlet kommunalbestyrelse, der stod bag anmodningen om stop for salg af alkohol.  Det er selv om kommunalbestyrelsen tidligere har været meget kritiske overfor lokale forbud.

”Jeg tror generelt ikke der kommer noget positivt ud af at tage ansvaret fra borgerne, men i denne situation mener jeg at et midlertidigt forbud er den rigtige løsning”, siger Charlotte Ludvigsen.

I de seneste år er der blevet igangsat mange nye sociale tiltag i Tasiilaq. Blandt andet har byen får et familiebehandlingstilbud og et ungecenter, men borgmesteren erkender der er brug for en større indsats.

”Jeg har bedt vores forvaltning om tilbud om krisehjælp gjort klar og jeg synes det er vigtigt at vi gør alt hvad vi kan for at samle op om de mennesker der er blevet ramt. Jeg har også bedt om at der kommer mange flere alkoholfrie aktiviteter i de næste 14 dage, som borgerne kan samles ved. Det kan for eksempel være koncerter eller orienteringsløb.

På den lange bane har jeg bedt forvaltningen om en helhedsplan for Tasiilaq, der skal tage hånd om de sociale problemer”, siger Charlotte Ludvigsen.