Borger

Unge grønlændere serverede frokost til deltagerne

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I går startede de ”Grønlandske dage i Aalborg”.

Deltagerne blev budt velkommen af Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen og borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq Charlotte Ludvigsen.

Efter en rundvisning i Nordjyllandsværket var deltagerne på bustur med fokus på byudvikling, bæredygtighed og grøn omstilling.

Frokosten blev serveret af nogle unge grønlændere der deltager i projektet Arctic Street Food, som er et socioøkonomisk inklusionsprojekt startet af Det Grønlandske Hus Aalborg. De unge der er mellem 18-30 år og bor i Aalborg eller en af de omkringliggende byer.

Direktør for Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked Ejner Grønvold: ”Stort skulderklap til de unge mennesker. Det var en fornøjelse at se de unge og bagefter smage på de herligheder som de havde lavet.

Arctic Street Food er et fantastisk koncept hvor de unge hjælpes til at blive endnu bedre integreret i det danske samfund. Jeg er også sikker på at de unge får udviklet deres sociale kompetencer og ved at deltage i projektet får de gode muligheder for at komme tættere på uddannelse eller beskæftigelse, siger Ejner Grønvold.