Borger

Nuuk Spejdergruppe glade for støtte: Nu kan vi komme på lejr

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooqs pulje ”Tilskud til frivilligt arbejde med et socialt sigte” har valgt at støtte Nuummi Spejderit – Nuuk Spejdergruppe med 20.050 kr. Det glæder den genopstartede spejdergruppe, der vil bruge pengene på en lejr.

”Det betyder rigtig meget. Nu kan vi komme på lejr for en rimelig deltagerbetaling. Det er nemlig vigtigt for os, at det ikke skal være dyrt at gå til spejder”, siger Malin Corlin – bestyrelsesmedlem i Nuummi Spejderit.

Grunden til at gruppen gerne vil holde kontingentet lavt er, at spejderlivet er godt for børn og unge fra udsatte familier, som ikke altid har så mange penge at gøre godt med.

”Nuuk Spejdergruppes sommerlejr passer perfekt ind i formålet for puljens midler, med at arbejdet skal have et socialt sigte. Vi er meget glade for at kunne støtte frivillige aktiviteter som bidrager positivt i unges liv”, siger Ejner Grønvold, direktør for Forvaltningen for Velfærd og Arbejdsmarked.

Lettere forsinkelse

Grundet corona-restriktioner har det endnu ikke været muligt at gennemføre lejren. Der er nemlig 55 medlemmer i Nuuk Spejdergruppe, som alle bliver tilbudt at komme med på turen, hvor de skal have to overnatninger i naturen.

Foreløbigt håber Malin Corlin, at lejren kan gennemføres til september.