Borger

Ittoqqortoormiit: Fremtidens unge musikere

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

I juni blev der holdt musikundervisning for både børnehave- og skolebørn i Ittoqqortoormiit, hvor cirka 50-60 børn deltog. Arrangementet blev holdt af Sermersooq Musikskole, med Johannes og Pipaluk Lynge Berthelsen som undervisere.

”Børnene var meget engagerede i undervisningen og deltog aktivt gennem hele ugen. Efter nogle dage med at øve musikinstrumenter og sang, gav børnene koncert i byen. De var meget nervøse for at optræde, men de var meget glade og stolte bagefter og ønskede at gøre det igen. Det kan være, at vi ser nogle af dem i fremtiden som musikere”, siger lederen af Sermersooq Musikskole, Pipaluk Lynge Berthelsen.

Børnene blev undervist i forskellige instrumenter såsom guitar, klaver, bas og trommer og derudover havde de også undervisning i både øst- og vestgrønlandsk sang.

Deltagerne kom fra børnehaven Paarsisor, fritidshjemmet Arsarner og Ejnar Mikkelsinip Aluarpia. ”Det var en stor succes. Det var dejligt at se børnene tage så godt imod musikken, da flere af børnene som ellers ikke havde den store interesse inden for musik, fik smag for den musikalske verden”.

Før undervisningen blev der den 11. juni givet en koncert af Johannes og Pipaluk Lynge Berthelsen til børnene. Derefter spillede de dansemusik for alle borgerne til nationaldagen, samtidig med at børnene viste, hvad de havde lært i løbet af ugen.

Johannes og Pipaluk Lynge Berthelsens tur blev sponseret af Sermeq puljen – en pulje under kommunen der hjælper med at styrke kulturelle forbindelser mellem byer indenfor Kommuneqarfik Sermersooq.

”Vi fik også talt om at oprette en musikskole i Ittoqqortoormiit, hvilket jeg håber kan blive til virkelighed”, siger Pipaluk Lynge Berthelsen.