Borger

Glæde i Paamiut: Klatrevæggen vil blive brugt af alle

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Borgerne i Paamiut har fået en fin klatrevæg som gave fra deres lokaludvalg. Den blev færdig den 20. august og blev taget i brug den selv samme dag med høj entusiasme.

Det var det faste personale i idrætshallen, Peter Kleist Møller, Jens Ole Jakobsen, med halinspektør Kim Jakobsen Jensen som sjakformand, der byggede klatrevæggen op under idrætshallens normale lukkeperiode i skolens sommerferie.

Væggen vil være til brug for både børn og voksne. De lokale i afdelingen for Sundhed, Fritid og Kultur ansøgte hos deres lokaludvalg om betaling for de nødvendige materialer til væggen og fik skaffet over 100.000 kroner.

Materialerne ankom i maj, så klatrevæggen kunne være klar til brug ved starten af det nye skoleår – og det blev heldigvis realiseret.

”Borgerne vidste intet om byggeriet, så da vi lavet et opslag på Facebook, da den blev færdig, var de positivt overraskede. Der blev travlt på åbningsdagen. Folk var spændte på at prøve den nye klatrevæg”, siger Halinspektør Kim J. Jensen.

Stor interesse

De voksne fra Majoriaq var de første til at afprøve den nye væg fra morgenstunden. Derefter var det resten af indbyggernes tur til at prøve sig ad med at klatre, mens der var det sædvanlige Sjov fredag, hvor hallen bliver åbnet op til brug for alle.

”Vi instruerede borgerne og hjalp dem med at holde deres snor. Der var stor interesse og masser af latter igennem dagen”, siger Kim og fortsætter. ”Som halinspektør er jeg stolt over at have været med til at skaffe klatrevæggen, da den vil være med til at gøre Paamiut til et mere spændende sted”.

Klatrevæggen kan bruges af alle i hverdagen fra institutioner, foreninger og skoler, mens borgerne kan bruge den under Sjov fredag. Selv efter der er gået en hel uge, siden den blev færdig, er borgerne blevet ved med at vise stor interesse for den.

Med den nye klatrevæg er der planer om at starte en klatreforeningsklub, med en af deres politimænd som foregangsmand, da han har en del erfaring med klatring og har deltaget i mange klatreturneringer inden han ankom til Paamiut.

”Vi takker lokaludvalget mange gange for gaven, vi er ikke i tvivl om, at væggen vil blive brugt meget af alle”, siger afdelingsleder for Sundhed, Fritid og Kultur i Paamiut, Kúnak Lorentzen.