Borger

Genbrug hitter

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq’s genbrugsbutik Atoqqik er populær blandt borgerne i Nuuk.

”Flere borgere benytter sig af vores genbrugsbutik. Vi får leveret møbler og genstande fra borgere men også fra de forskellige virksomheder i byen”, siger miljøkonsulent Arnaaraq Petersen.

Atoqqik har nu været åbent i et halvt års tid og der er stadig mange som afleverer møbler til genbrug og mange som genanvender de afleverede møbler.

”Hvis man gerne vil af med sine møbler eller genstande, så skal man aflevere det til modtagerstationen. Her sikrer man, at møblerne kan genbruges og de ting der ikke fungerer, bliver kasseret. Vort mål er at genbruge i stedet for at kassere møbler og genstande og dermed skåne miljøet.

I Atoqqik kan man købe genbrugsmøbler, såsom sofaer, senge, reoler og stole samt lamper og andre genstande til hjemmet.

”Folk kommer med reoler, sofaer, skriveborde og senge. Vi får også en del køkkenudstyr. Vi tager ikke imod elektronik, da vi ikke kan garantere, at udstyret fungerer. De fleste ting kan hentes gratis og nogle af tingene sælger vi meget billigt, dog højst til 300 kroner”, siger Arnaaraq Petersen.

Genbrugscentralen ligger ved Forbrændingen på Pukuffik og har åbent to gange om ugen, tirsdag fra klokken 14-17:30 samt lørdag klokken 10-14.