Borger

Arktisk testcenter: Værdifuldt for Grønland

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Samarbejdsaftalen mellem Aalborg kommune og Kommuneqarfik Sermersooq omkring testcenteret blev underskrevet sidste år og et år efter er samarbejdet intensiveret.

Borgmester Charlotte Ludvigsen sætter stor pris på samarbejdet og den erfaringsudveksling der er mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Aalborg kommune. Sammen med en delegation fra Nuuk er hun i disse dage i Danmark for at deltage i ”Grønlandske dage i Aalborg”.

”Jeg er sikker på, at delegationen fra Grønland vender hjem med ny viden og inspiration til det videre arbejde med grøn energi og bæredygtighed”.

”Testcenteret er meget værdifuldt for os. Der har været fokus på grønlandsk deltagelse i Green Hub Denmarks arrangementer. Green Hub er kendte for at være med til at skabe grøn vækst i verdensklasse. Som eksempel kan jeg nævne at de i Aalborg sorterer borgernes affald i et anlæg med avanceret teknologi. Magneter frasorterer metallerne, der sendes til omsmeltning og indgår i nye metalprodukter. Udover det, har de gang i mange spændende projekter til gavn for miljøet.

I forbindelse med bæredygtighedscertificering af Nuuk som verdens første hovedstad, er der i handleplanen opmærksomhed på mulighed for at bruge Green Hub Denmark på sigt.

”På længere sigt er det planen, at der skal skabes innovative grønne projekter og initiativer, der kan skabe arbejdspladser, ekspertise og teknologisk videreudvikling i Aalborg kommune og Kommuneqarfik Sermersooq. Og vi er godt på vej og det er dejligt”, siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

Testcentret skal være hjemsted for en række forsøg med grønne teknologier under ekstreme klimatiske forhold. Testcentret skal samtidig være med til at bane vejen for grønne teknologier i Arktis.