Borger

Venskabsbyen Aalborg holder Grønlandske Dage i august

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Mellem den 10.-12. august vil Erfalasorput være mere tydeligt i Aalborg, end det plejer. Kommuneqarfik Sermersooqs venskabskommune holder nemlig ”Grønlandske Dage i Aalborg”, og det er et langt venskab, som Borgmester Charlotte Ludvigsen sætter stor pris på.

Venskabet mellem Kommuneqarfik Sermersooq og Aalborg Kommune strækker sig helt tilbage til 2002, og både i Grønland og Danmark har store kommunalreformer siden da ændret kommunerne på mange måder. Men venskabet er helt intakt.

”Gamle venskaber er de stærkeste, og det gælder i højeste grad venskabet med Aalborg. Jeg er især glad for, at venskabet er fulgt med tiden, og jeg glæder mig til at mødes igen. Denne gang har vi den grønne omstilling, bæredygtighed og maritime erhverv på dagsordenen, som fylder meget i begge byer”, siger Borgmester Charlotte Ludvigsen.

Tilbage i 2019 blev er holdt Aalborg Dage i Nuuk d. 14.-17. august 2019, og i marts 2020 underskrev begge kommuners borgmester en ny venskabsbyaftale, der skal revideres næste gang i 2024.