Borger

Borgmester: Jeg er pavestolt af, at TIME Magazine lægger mærke til os

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Omtale i TIME Magazine er noget, man normalvis kun kan drømme om. Men en ihærdig indsats for at trække Nuuk i en mere bæredygtig retning har gjort, at det førende, globale medie har fået øjnene op for Nuuk. Det viser, at vi er på rette vej, og at vi skal fortsætte det gode arbejde, lyder det blandt andet fra borgmesteren.

Sermersooq Business har gennem længere tid arbejdet målrettet med at gøre Nuuk til en mere bæredygtig by, især når det gælder turisme. Det er dén indsats, der nu giver genlyd i et af verdens førende medier.

”Jeg er pavestolt af, at TIME Magazine lægger mærke til os. Vi har lagt masser af hårdt arbejde i at blive en bæredygtig turistdestination, og den anerkendelse, vi nu har fået, er et tydeligt bevis på, at arbejdet har båret frugt”, siger borgmester Charlotte Ludvigsen.

En vigtig del af indsatsen har været at blive certificeret som en bæredygtig turistdestination gennem organisationen EarthCheck, og Sermersooq Business regner med, at den endelige certificering kommer til august. Dermed bliver Nuuk den første hovedstad i verden, der kan bryste sig af at være et bæredygtigt rejsemål.

Arbejdet fortsætter – hver dag
Med omtalen og udsigten til den endelige certificering i august kommer Nuuk i et fornemt selskab af destinationer, der er med helt fremme, når det kommer til bæredygtighed.

”Anerkendelsen af vores arbejde bekræfter os i, at vi som kommune gør det rigtige. Samtidig ved vi også, at vi har plads til forbedringer. Derfor motiverer det os selvfølgelig til at blive ved med at arbejde for et mere bæredygtigt samfund. Det er noget, som jeg tænker over hver eneste dag” siger Charlotte Ludvigsen.