Borger

Tasiilaq: Initiativet for et roligere bybillede i Tasiilaq er en succes.

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Succes betyder at indsats mod alkohol i gadebilledet i Tasiilaq bliver permanent.

I næsten to måneder har der ikke været drikkelag eller store højlydte forsamlinger uden for butikkerne i Tasiilaq.   Drikkelag og støj i gadebilledet har ellers været noget der har plaget omkring lønningsdage, men ikke længere.

Årsagen til den store forandring er at borgerne bakker initiativet op.

Aftalen byens to butikker, Pilersuisoq og RF-Electronic, har indgået med Kommuneqarfik Sermersooq, siger ganske enkelt, at hvis der druk og uro uden for butikkerne, lukker alkoholsalget til roen er genoprettet.

”Det har været en kæmpe succes. Selv på lønningsdag har der været fred og ro omkring butikkerne, og det har ikke været nødvendigt at lukke for alkoholsalget en eneste gang”, siger Kommuneqarfik Sermersooq’s områdechef i Tasiilaq, Hjørdis Viberg.

Ordningen blev indført i begyndelsen af maj som et forsøg, men da den har vist sig at være særdeles effektivt, har parterne nu besluttet sig for at gøre den permanent, og det glæder Hjørdis Viberg.

”Vores lokale butikker og borgere har virkelig vist at de er klar til at tage et ansvar. Butikker ligger tæt på skole og daginstitutioner, og der kommer mange børn i området. Derfor er det et vigtigt signal at sende, at det skal være et trygt område for alle siger”, Hjørdis Viberg