Borger

Smuk nationaldag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Nationaldagen i Nuuk i år blev en smuk dag og en stor succes, hvor der var mange borgere der var med til forskellige arrangementer i det gode solskinsvejr.

©Jonas Nilsson – Kommuneqarfik Sermersooq

Fejringen af årets længste dag startede med en procession fra Rådhuset til Kolonihavnen, hvor foreninger gik forrest som fanebærere. Der var sange med NIPE-koret. Sælfangstkonkurrence hvor der var omkring 50 deltagere, hvor konkurrencen blev startet med kanonsalutering, og ikke mindst så blev der også holdt tale af Borgmester Charlotte Ludvigsen.

Speciel dag

”Den 21. juni er en meget speciel dag, som mange ser frem til hvert år. Det er på denne dag, at vi fejrer den grønlandske nationaldag. Denne dag er anderledes i forhold til andre dage. Det er på denne dag vi mødes med vores kære. Vi tilbringer dagen sammen, hygger sammen og det er på denne dag vi fejrer at vi sammen som befolkning er nået hertil,” sagde borgmesteren blandt andet i sin tale.

Der var flere forskellige arrangementer som kommunen stod for, hvor der var blandt andet Verdens største paggaa ved biologstationen. Efter verdens største paggaa blev der tændt for grillen hvor borgerne kunne grille deres selvmedbragte mad.

Du kan læse hele borgmesterens tale her: