Borger

232 lokale borgere gør Tasiilaq flottere

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tasiilaqs nyvalgte lokaludvalg sidder ikke med hænderne i skødet. Allerede i sin første måned fik lokaludvalget mobiliseret hele 232 borgere i alle aldre til en fælles byrengøring, som foregik med stor succes d. 9. juni.

Tasiilaq er en by, der ligger i flotte omgivelser, og efter d. 9. juni er der også blevet meget flottere i bybilledet takket være de 232 borgere, der frivilligt rev et par timer ud af kalenderen for at samle skrald i en stor, fælles byrengøring.

Bag initiativet står de nyligt valgte lokaludvalg, som havde gjort opmærksom på begivenheden på sociale medier og opslag rundt omkring i byen.

Særligt gruppen af unge, som er tilknyttet Ungdomskulturhuset Igdlo, tog masser af ansvar og ledte arbejdet i ti forskellige grupper, som fik tildelt hver deres område i byen. En af unge som hjalp til, er 26-årige Malik Berglund Davidsen.

”Byen ser meget pænere ud nu. Jeg har bemærket, at mange hjælper til, og det får mig til at have lyst til at være med. Jeg vil også være med til næste gang,” siger Malik Berglund Davidsen, som også er med i frivilliggruppen i Ungdomskulturhus Igdlo.

Rengøringen fik også støtte fra medarbejdere i Kommuneqarfik Sermersooq, Materielgården, kontorbetjente og lokaludvalgets koordinatorer, som stod for det støttende arbejde med at køre skaldet til renovationspladsen og at sørge for, at ingen løb tør for skraldeposer eller vand. Og som billederne viser, blev der fjernet meget skrald fra byens gader.

Den succesfulde fællesindsats gentages i juli måned.