Politik

Nyvalgt kommunalbestyrelse konstituerer sig

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommunalbestyrelsen i Kommuneqarfik Sermersooq har i dag konstitueret sig, og dermed er politikerne officielt trukket i arbejdstøjet. Samtidig er der blevet sat navn på medlemmerne af de forskellige udvalg. Her kan du se, hvem der kommer til at lede verdens største kommune de næste fire år.

©Hans-Peter N. Bay – Kommuneqarfik Sermersooq

Politikerne i Kommuneqarfik Sermersooq havde i dag officielt første arbejdsdag, efter vælgerne havde besluttet, hvordan sammensætningen skulle være.

Samtidig tiltrådte Emanuel Nûko (N) og Emanuel Møller (S) ind i kommunalbestyrelsen i stedet for helholdsvis Pele Broberg (N), og Laura Táunâjik Uitsatikitseq (S), som har taget orlov. Pele Broberg tager orlov for at varetage posten som Naalakkersuisoq for Erhverv, Handel, Udenrigs og- Klima, mens Laura Táunâjik Uitsatikitseq går på barsel.

Partierne IA, Demokraatit og Naleraq havde på forhånd indgået en samarbejdsaftale. Imidlertid pegede alle partier i kommunalbestyrelsen i dag formelt på Charlotte Ludvigsen som borgmester, og hun sætter sig også i formandsstolen i Udvalg for Økonomi og Erhverv. Første viceborgmester bliver Justus Hansen, og anden viceborgmester bliver Emanuel Nûko.

Kommunalbestyrelsen ser således ud:

Demokraatit
Justus Hansen

Poul Petersen

Inuit Ataqatigiit
Harald Bianco

Inge Olsvig Brandt                     

Charlotte Ludvigsen

Juaaka Lyberth                           

Naya-Sophia Lyberth

Mia Skifte Lynge                        

Avaaraq S. Olsen

Lone Rosengreen Pedersen

Uju Petersen

Naleraq
Emanuel Nûko                            

Ken Madsen

Siumut
Martha Abelsen

Peter Davidsen                          

Mala Høy Kúko

Inga Dora G. Markussen         

Dorthe-Marie Mogensen-Fontain                   

Emanuel Møller