Fritid Kultur

Musikskole på tour til Tasiilaq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

To lærere og tre elever fra Sermersooq Musikskole i Nuuk var i marts måned i Tasiilaq på udvekslingstur, hvor de også gav en fælles koncert med elever fra byen. Det er første gang, at musikskolens lærere har været af sted til Tasiilaq sammen med nogle af deres elever

©Nuummi Nipilersornermik Ilinniarfik

I slutningen af marts måned var lærerne Johannes Sigurdsen og Miki Fleischer samt eleverne Sofus Kronborg Hinnerup, Aputsiaq Eriksen og Ivik Samuelsen fra Sermersooq Musikskole i Nuuk på en uges udvekslingstur til Tasiilaq. Formålet med turen var at give musikelever fra Nuuk og Tasiilaq muligheden for at spille musik sammen og få muligheden for at knytte bånd med hinanden. Derudover fik eleverne fra begge byer undervisning i musikteori, og mulighed for deling af erfaringer. Turen blev afsluttet med at spille koncert sammen for lokalbefolkningen.

“Vi synes, at der er brug for, at eleverne får muligheden for at sparre med andre inden for musik. Der har førhen været udveksling med lærere indenfor Kommuneqarfik Sermersooq, men det er første gang, at vi har haft elever med fra Nuuk på turen. Det var en helt speciel oplevelse, som gav os noget helt ud over det sædvanlige. Det var en dejlig tur, som gav blod på tanden,” Fortæller Johannes Sigurdsen, lærer på Sermersooq Musikskole Nuuk.

Eleverne fik prøvet kræfter med de udfordringer, der kan være op til en koncert, som f.eks. at have kort tid til at øve sange igennem med hinanden, at sætte op, lave lyd og det at tage et fælles ansvar.

Turen blev afsluttet med koncert for lokalbefolkningen i byens sportshal, hvor Naagujoq Band, Tasiilaq Swing Band og MS Band Nuuk først gik på scenen. Derefter spillede eleverne på skift i forskellige konstellationer. Enkelte bland publikum vidste deres glæde ved koncerten ved at kaste penge i grams.