Borger Kultur

Kiinnat Festival – Paamiut lokalbevidsthed udtrykkes

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Oktober måned kommer til at stå i opvisningens tegn når seks skuespillere og nogle enkelte musikere gæster byen og giver lokale ildsjæle værktøj til at udtrykke sig selv. Festivalen vil kulminere i en teaterfremvisning

©David Trood – Visit Greenland

Det er en spændene oktober måned som befolkningen i Paamiut kommer i møde til efteråret, da der ud over musikfestivalen med lokale musikere også kommer til at være et kursus, for de lokale som er interesseret i prøve kræfter af med teater. Dette kommer til at ske med seks skuespillere og en til to musikere fra kysten som vil lære fra sig af deres erfaringer og ekspertise.

Formålet med Kiinnat festival er for, at den del af beboerne som deltager bliver bevidste om deres egne værdier og kendetegn som lokalbefolkning. Det kan være værdier som selvfølelse, sammenhold, at kunne stå frem overfor forsamlinger, samarbejde og identitet.

Arrangørerne håber at Kiinnat festival vil være med til at stimulere kulturlivet i Paamiut.

”Vi mener at det vil være godt for borgerne at få denne friske pust udefra den store kulturelle verden, som jo for Grønlands vedkommende er koncentreret i to til tre byer i dette store land. Det vil være ligesom at få det man kan se i fjernsynet og internettet i reel nærhed. Det bliver en oplevelse for borgerne at opleve det live, deltage og være med på første parket med skuespil, teater, musik og events som man ikke har kunnet til dagligt,” fortæller Kúnak Lorentsen, afd. Leder, Sundhed, Fritid og Kultur, Kommuneqarfik Sermersooq – Paamiut.

Festivalen bliver sponsoreret af Kommuneqarfik Sermersooqs pulje for kulturarrangementer, Sermeq Puljen. Fristen for næste ansøgning er 1. November 2021