Borger

Corona: Sådan påvirker det Sermersooq

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Opdatering 01/06/2021 : Alle nedenstående restriktioner er ophævet og ikke længere gældende

Skoler og daginstitutioner holder fortsat åbent
Coronasekretariatet holder skarpt øje med situationen, og på nuværende tidspunkt holdes skoler og daginstitutioner åbent som normalt i Kommuneqarfik Sermersooq. Borgerne opfordres til at være opmærksomme på udmeldinger på kommunens hjemmeside og i dagspressen, da situationen hurtigt kan ændre sig.

Mundbind og begrænset antal passagerer i busserne
Der er igen Corona-restriktioner i byens busser. Fra og med i dag medtager busserne kun det antal passagerer, der er siddepladser til. Desuden er der indført krav om mundbind i busserne. De nye regler gælder foreløbigt til og med manddag den 31. maj.

Plejehjem opfordrer til at begrænse besøg
Efter det senest konstaterede tilfælde af Corona i Nuuk opfordrer plejehjemmene pårørende til at begrænse deres besøg. Både plejehjemsbeboere og personale er vaccinerede, så risikoen for smitteudbrud på plejehjem vurderes til at være meget lav. Opfordringen til at begrænse besøg er lavet, for at være ekstra forsigtig.

Alle henvendelser til Borgerservice kræver tidsbestilling
Alle henvendelser til Borgerservice kræver, at du/I bestiller tid via mail eller telefon. Det er en sikkerhedsforanstaltning for at undgå eventuel smittespredning af coronavirus. Tiltaget gælder med øjeblikkelig virkning. Læs her, hvordan du bestiller tid.

Sportsfaciliteter lukker til og med manddag
Kommuneqarfik Sermersooqs idrætsfacilititeter i Nuuk lukker til og med manddag den 31. maj. Det vil sige at svømmehallen, Inussivik samt gymnastiksale på skolerne er lukket. Godthåb Hallen har også besluttet at holde lukket.

Kulturelle arrangementer aflyst
Alle kulturelle arrangementer i Kommuneqarfik Sermersooq er aflyst. Af kommunens egne arrangementer drejer det sig om en koncert arrangeret af Nuuk Lokaludvalg, som skulle have fundet sted lørdag d. 29. maj ved Kolonihavnen.

Slut med fysiske møder
Som følge af de seneste Corona-tilfælde i Nuuk har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at stoppe alle fysiske møder. I første omgang til om med mandag den 31. maj. Forbuddet mod fysiske møder gælder både interne og eksterne møder.