Borger

Vellykket arrangement med Piitannguaq Alaufesen

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Tasiilaqs borgere fik sig et godt grin, og de unge et motiverende ord med på vejen, da komiker og foredragsholder, Piitannguaq Alaufesen gæstede byen.

Komikeren, som også har en seriøs side, besøgte folkeskolen, hvor han holdt foredrag om mobning, og hvilke negative konsekvenser der kan ske, når man mobber hinanden. Her fik børnene også ord med på vejen om hvordan man styrker ens selvtillid, og hvordan man kommer igennem hårde dage.

 Også ungdomshuset Igdlo, fritidscenteret og det nye ungecenter fik besøg af Piitannguaq Alaufesen. Der blev talt om både alvorlige ting, men også om hvordan man kunne hjælpe og styrke hinanden.

Alle borgere i Tasiilaq havde også muligheden for at opleve Piitannguaq Alaufesens sjove forestilling to gange i løbet af den uge han var i byen. Også plejehjemmet fik sig et godt grin med på vejen, da komikeren kom på besøg, og de ældre var glade for det festlige indspark.

”Det betyder rigtig meget for borgerne her i Tasiilaq, at vi har haft ham på besøg. Han får folk til at grine, og de unge fik en masse redskaber de kunne bruge, til at styrke deres selvtillid, samtidig med at de fik motiverende ord med på vejen, det er vi rigtig glade for”, fortæller arrangør Elise Uupi Kuitse.

Besøget er en del af selvmordsforebyggelsen i Tasiilaq. ”Det var en succes, både for borgerne men også for de unge mennesker”, fortæller Elise Uupi Kuitse.

”Grundet Corona restriktioner var det kun muligt for 100 mennesker at komme ind i hallen. Der var rift om pladserne, så dørene blev hurtigt låst, da pladserne var fyldt op”, fortæller Elise Uupi Kuitse.