Børn og Familie

Nyt værested i Nuuk åbner i dag

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Et nyt døgnåbent værested for børn og unge i Nuuk slår dørene op for første gang i aften. Værestedet henvender sig til de unge, der ofte opholder sig udendørs, fordi de ikke ønsker at være hjemme.

I februar søsatte Kommuneqarfik Sermersooq projektet Tryghedspatruljen, der i aftentimerne opholder sig i gadebilledet, og kontakter unge, og tilbyder at dem at kører dem hjem, eller inviterer dem ind til sunde aftenaktiviteter i byens ungecenter. Især omkring lønningsdage og i weekender er der mange børn og unge på gaden i Nuuk, og derfor har Kommuneqarfik Sermersooq besluttet at åbne det nye værested.

”Det er helt nødvendigt, at vi gør noget, for at tage hånd om børnene i de perioder de ikke kan være hjemme. Erfaringerne viser desværre, at de let kan komme ud i misbrug eller kriminalitet, hvis de opholder sig i byen om natten”, siger direktør i Forvaltning for Børn og Familie, Martha Lund Olsen.

Det nye værested får til huse på Farip Aqqutaa 10 i Nuuk. Det har åbent hver dag fra klokken 18.00 om aftenen til klokken 8.00 om morgenen. I denne weekend har værestedet imidlertid åbent fra torsdag klokken 18.00 til mandag morgen klokken 8.00.

De unge kan kommen ind for at få et varmt måltid mad, samt råd og vejledning fra stedets socialpædagogiske medarbejdere. Der er også mulighed for, at børn der ikke kan tage hjem, kan overnatte.