Borger

Nuuk Maritime Network lægger fra kaj

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Sermersooq Business og Sikuki Nuuk Harbour er blevet enige om at etablere Nuuk Maritime Network for at give branchens virksomheder de bedst mulige vilkår. Det konstituerende møde finder sted d. 4. maj 8.45-13.00 på Hotel Hans Egede, og netværket er for alle interesserede virksomheder, hvis arbejde har forbindelse til det maritime område på den ene eller anden måde.

”Havet er altafgørende for både nutidens og fremtidens vækst i Kommuneqarfik Sermersooq, og derfor er udviklingen i den maritime sektor af enormt stor betydning. På den baggrund har vi taget initiativ til Nuuk Maritime Network i tæt samarbejde med Sikuki Nuuk Harbour for at støtte denne udvikling. Jeg er helt overbevist om, at netværket bliver til stor gavn for alle deltagende virksomheder,” siger Erhvervschef i Sermersooq Business, Emil Skjervedal.

Erhvervschefen baserer blandt andet sin optimisme på en rapport, som rådgivningsvirksomheden Deloitte har udarbejdet for kommunen. Derudover er der masser af gode erfareringer fra andre netværk, som Sermersooq Business har været med til at starte. Det gælder eksempelvis turismenetværket og fødevarenetværket, som også har fokus på en bestemt branche. Og netop derfor har det været vigtigt at samarbejde med Sikuki Nuuk Harbour i etableringen af Nuuk Maritime Network.

”Der er mange potentialer i et samarbejde om videreudvikling af den maritime sektor i Nuuk, som allerede er stærk. Mange virksomheder og arbejdspladser indenfor forskellige erhverv er tæt knyttet til aktiviteterne på havnen og det maritime erhverv. Sammen med Sermersooq Business ser vi frem til at kunne samle følgeindustrien og det maritime erhverv i et netværk om at skabe fælles forretningsudvikling og tiltrække flere aktiviteter, arbejde med fælles rammebetingelser og løse fælles udfordringer,” udtaler direktør i Sikuki Nuuk Harbour, John Rasmussen.

Der er blevet sendt invitationer ud til branchens virksomheder, men det betyder ikke, at netværket er en lukket klub. Alle virksomheder, som har interesse for det maritime område, er velkomne d. 4. maj 8.45-13.00 på Hotel Hans Egede. Af hensyn til Covid-19 skal tilmelding ske til asjr@sermersooq.gl.