Fritid Husdyr

Betal og forny dit fritidsjagtbevis senest 30. april

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Du skal have fornyet og betalt dit fritidsjagtbevis senest d. 30. april kl. 20:00, ellers kan du ikke søge licenser til jagt på rensdyr og moskus i jagtsæsonen 2021.

Du kan ved kommunens borgerservicecentre bede om et fritidsjagtbevis, som du derefter kan betale i din bank, med en Bank App, eller ved posthuset. Der er også en digital løsning. Du kan nemlig ansøge og betale via selvbetjeningsportalen Sullissivik.gl. Dit fritidsjagtbevis skal være betalt senest d. 30. april kl. 20.00.

”Der er nogen, der allerede har hentet deres jagtbeviser og betalt via Sullissivik.gl, og vi vil gerne opfordre alle borgere til at bruge de digitale løsninger. Det er ikke kun nemmere for borgeren, men sænker sagsbehandlingstiden for alle parter,” siger Klaus Møller, konsulent i borgerservice i Kommuneqarfik Sermersooq.

Den store succes i fjor
Når du rettidigt har betalt for dit fritidsjagtbevis, skal du senere søge om selve licenserne til at jage specifikke dyr. Kommuneqarfik Sermersooq vil igen i år tilbyde at du som fritidsjæger kan ansøge om licenser via hjemmesiden.

Den digitale løsning ved ansøgning for jagtlicenser for rensdyr- og moskusjagt var en stor succes sidste år, da antallet af ansøgere steg fra 1000 til 2500, og succesen giver anledning for optimisme.

Først bevis, så licens
”Vi håber også, at borgerne betaler fritidsjagtbeviset og ansøger om licenser digitalt i år. Sagsbehandlingen bliver meget hurtigere, når der betales og ansøges via de digitale løsninger, så vi kan give borgerne hurtigere svar og en bedre service,” siger Klaus Møller.

Hvis du ikke har betalt dit fritidsjagtbevis, så gør det på Sullissivik.gl, ellers henvend dig i dit lokale borgerservicecenter. Du skal have betalt inden kl. 20.00 d. 30. april, for at betalingen registreres inden deadline. Hvis du overskrider deadline for ansøgning og betaling for fritidsjagtbevis, kan du ikke søge jagtlicenser senere på året.