Borger

Kunstnerisk samarbejde på tværs af kloden

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Statens Kunstfond har indgået en toårig residencyaftale med Nuuk Kunstmuseum og Museum of Modern and Contemporary Art i Seoul, Sydkorea

Kunstfondens Projektstøtteudvalg for Billedkunst ønsker at skabe grobund for kunstnerisk samarbejde mellem Grønland og Danmark. Det bliver nu muligt med de nye residencyaftaler.

Residencyaftalerne er til for at danske billedkunstnere kan komme på ophold udenfor Danmark for at få et større netværk, viden og sparring. Dette kommer også til at være til gavn for de grønlandske kunstnere i fremtiden.

“Der kommer mange kunstnere til Grønland hvert år, og mange af disse henvender sig til de grønlandske kunstnere og til det grønlandske kunstmiljø, og det kan være krævende at stå til rådighed. Det har været vigtigt for os, at dette projekt adskiller sig fra de andre ved at være et længerevarende ophold, hvor der tilkobles grønlandske kunstnere som professionelle mentorer, hvor de vil få løn for deres mentorarbejde. Håbet er at der skabes samarbejde af høj kvalitet, både for de grønlandske og danske kunstnere.


Der findes en række residensprogrammer som de grønlandske kunstnere kan søge, men mange af programmerne er ikke skræddersyet til de grønlandske kunstnere. Vi er i gang med at udvikle ophold, skræddersyet til kunstnerne og i samarbejde med kunstnerne,” Fortæller Nivi Christensen, leder af Nuuk Kunstmuseum.

Danske kunstnere og kuratorer kan frem til april søge om støtte til et ophold i 2022, og man vil næste år kunne søge om ophold til 2023.