Fritid

Kommuneqarfik Sermersooq uddeler rejselegater

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

Kommuneqarfik Sermersooq uddeler hvert forår rejselegater. Legatets formål er at forebygge negative konsekvenser ved isolation. Desuden er formålet at bidrage til internationalt udsyn ved at give kommunens borgere mulighed for at realisere rejseønsker i og uden for Grønland.

Der var i år afsat 760.000 kroner til Rejselegatet. Der var 76 ansøgere, som til sammen søgte rejselegater for hele 914.000 kroner.

De mange ansøgere betyder, at det igen har været nødvendigt at foretage skarpe prioriteringer. Børnefamilier og ansøgere med lavere indkomst er blevet prioriteret. Børnefamilier og mindre bemidlede, der ikke har været ude at rejse i fem år, har desuden haft første prioritet.

Alle borgere i Kommuneqarfik Sermersooq har haft mulighed for at ansøge. Hver ansøger har fået sin ansøgning seriøst behandlet af bestyrelsen for rejselegat, hvilket endte med, at 54 ansøgere blev tilgodeset med et rejselegat.

Bestyrelsen for rejselegat vil anbefale at bruge støtten til at rejse her i landet, da der for tiden er begrænsninger for rejsemuligheder ud af landet, og der er ikke mulighed for, at rejsetilskuddet flyttes til næste år. 

Alle ansøgere vil få direkte besked.

For flere informationer kontakt Formanden for bestyrelsen i Rejselegatet Inge Olsvig Brandt efter på mobil: nr. 559896