Borger

Cheeky udstiller i borgerservice

Historisk information

Takster, åbningstider, regler mv. som fremgår af denne artikel er ikke nødvendigvis gældende i dag.

“Urban Contemporary Art of Nuuk” er en udstilling af kvindelig spray artist Sacha Malinský, der går under kunstnernavnet Cheeky. Du kan se udstillingen i Nuuks borgerservice, fra den 12. marts til 18. marts.

Udstillingen er en serie af fotos, der er taget under Cheekys Masterclass i Nuuk, sommeren 2020. Serien består af skitser og fotos fra Masterclassen, samt de færdige murværker, som er blevet til permanent udsmykning i både Nuuk centrum og Nuussuaq.

Masterclassen var en del af Cheekys intention om at styrke samarbejdet blandt kunstnere i Nuuk.

”Jeg ser en masse talentfulde kunstnere i Grønland, men jeg ser ikke så mange der arbejder sammen på samme lærred, hvilket er en stor del af graffitimiljøet. Når forskellige streger mødes, skabes der en ny dynamik i et værk. Dét var min motivation for min Masterclass, at samle og videregive nogle af mine teknikker til en gruppe professionelle kunstnere i Nuuk. Det har været super inspirerende at undervise, skitse og hænge ud med denne gruppe talentfulde kunstnere de sidste måneder ”, fortæller Cheeky.

Fotoserien var en del af Cheekys solo udstilling “Arctic Staycation” i Det Grønlandske Hus, der kørte fra september til november 2020.

Under Masterclassen fik fem udvalgte kunstnere introduktion til grafftikulturens historie og stile, hvorefter de lærte sprayteknikker foran Katuaq, for til slut at få en-til-en undervisning af Cheeky. Masterclassen resulterede i seks murværker, samt et gavlværk i Nuuk udført med supervision og guiden af Cheeky.


Kunstnerne fra Cheekys Masterclass er Inuk Højgaard, Maria Kreutzmann, Christian Fleischer Rex, Nivi Lynge og Malik Chemnitz.